Kända musikband


guitarGenom åren har det funnits en rad kända band. Under 1960-talet i popens barndom dominerade band som Beatles och Rolling Stones världen med låtar som ”Help!” och ”She Loves You” respektive ”Satisfaction” och ”Honky Tonk Women”.

På 1970-talet blev den tyngre rocken i form av band som Deep Purple, Led Zeppelin och Kiss allt mer populära. Det här var också tiden som David Bowie tågade in och gav oss glamrock; en blandning av rockmusik och teater. Hans alterego, utomjordningen, Ziggy Stardust tog över musiken, scenen och hans privatliv.  På 1980-talet stod band som Depeche Mode, Queen och U2 i fokus. U2s sångare gick sedan vidare till att bli en humanitär eldsjäl och Queen fick oss att öppna våra ögon för homosexualitet och AIDS. Vi började äntligen se dessa saker på ett annorlunda sätt.

Under de senaste årtionden har vi sett giganter som Jimi Hendrix och Slash på gitarr, sångare som Whitney Houston och Michael Jackson och trummisar som Cozy Powell och den enarmade Rick Allen från Def Leppard.

Under 1990-talet samt under 2000-talet har många av tidigare nämnda band lagt ner medan andra har fortsatt samtidigt som det även kommit en hel uppsjö med nya kända band. De största artisterna just nu, om man räknar nedladdningar på Spotify och iTunes och visningar på YouTube,  är bandet One Direction: det brittiska pojkbandet som får alla flickor att skrika av glädje samt rapparen Eminem.